Coquille met yuzu en Tomasu beurre blanc

Ok, ik hoor je denken: dit gerecht lijkt wel akelig veel op je vorige recept met coquille. En je hebt gelijk! Het begon eigenlijk met deze amuse. Vervolgens maakte ik er een iets groter voorgerecht van, aangevuld met nog wat andere componenten. Zeker een aanrader! En als amuse is deze coquille ook niet te versmaden…

Door hem in te snijden krijg je niet alleen een tof patroon maar het draagt ook bij aan de structuur. Op ieder ‘blokje’ zie je mooie, gekaramelliseerde randjes; die heb je anders alleen rondom. In combinatie met de crème, gel en saus zit dit hapje bomvol umami. Aan de slag!

Coquille met yuzu en Tomasu beurre blanc

0.0 van 0 stemmen
Cursus: AmuseMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Porties

2

personen
Bereidingstijd

1

uur 

Ingrediënten

Bereiding

  • Als je de crème, gel en saus gemaakt hebt maak je de coquilles schoon; spoel ze daarna een paar minuten onder koud, stromend water.
  • Snij de coquilles aan één kant kruislings in.
  • Bak ze vervolgens op de ingesneden kant op hoog vuur tot je mooie gekaramelliseerde randjes krijgt.
  • Haal ze uit de pan en bestrooi met wat versgemalen peper en zout.
  • Opmaak (zie ook het filmpje hieronder)
  • Zet een goeie dot van de aardpeer-misocrème in het midden van je bord.
  • Leg hier de coquille op en zet rondom enkele dotjes yuzugel.
  • Op die dotjes leg je wat bloemblaadjes.
  • Schenk de saus er (aan tafel) bij.
  • Eet smakelijk!

Receptvideo

Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook