Bloemkoolcrème

Een heerlijk zachte en veelzijdige crème van bloemkool. Je kunt zelf een beetje spelen met de smaken; dat doe ik eigenlijk ook altijd. De ene keer wil je hem krachtiger van smaak, de andere keer iets meer op de achtergrond.

Bloemkoolcrème

0.0 van 0 stemmen

Tools:
– Keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 100 gr bloemkoolroosjes

  • 200 ml kookroom

  • 200 ml melk

  • Knoflookpoeder

  • Venkelpoeder

  • Witte peper

  • Roomboter

Bereiding

  • Kook de bloemkoolroosjes tot ze zacht zijn (12-15 min) in 50/50 melk en kookroom.
  • Schep de roosjes in je keukenmachine, bewaar het kookvocht nog even.
  • Draai glad met een snuf witte peper, wat zout, een mespunt venkelpoeder en een mespunt knoflookpoeder. Voeg kookvocht toe waar nodig.
  • Duw de crème door een zeef, tenzij jouw keukenmachine hem écht superglad draait.
  • Verwarm voor het serveren en voeg dan een klein klontje roomboter toe om de structuur nog zalviger te maken.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook