Auberginecrème met zwarte knoflook

Een verrassende crème die een diepe, warme smaak toevoegt aan je gerecht.

Auberginecrème met zwarte knoflook

0.0 van 0 stemmen

Tools:
– Keukenmachine / blender

Ingrediënten

  • 2 aubergines

  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

  • 20 gr eiwit

  • 1 teentje zwarte knoflook

  • 1 gr xanthaangom

  • Zonnebloemolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de aubergines in de lengte en snij ze kruislings in.
  • Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met wat zout, peper en de Italiaanse kruiden.
  • Leg ze op een plateau of in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie; zet dit een uur in de oven.
  • Schep het vruchtvlees uit de aubergines en draai in de keukenmachine glad met het eiwit, de zwarte knoflook en de xanthaangom.
  • Schenk hier wat zonnebloemolie bij en draai tot je een mooie crème hebt. Passeer eventueel door een fijne zeef.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook