Een verrassende crème die een diepe, warme smaak toevoegt aan je gerecht.
Auberginecrème met zwarte knoflook
Tools:
– Keukenmachine / blender
Ingrediënten
2 aubergines
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
20 gr eiwit
1 teentje zwarte knoflook
1 gr xanthaangom
Zonnebloemolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de aubergines in de lengte en snij ze kruislings in.
- Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met wat zout, peper en de Italiaanse kruiden.
- Leg ze op een plateau of in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie; zet dit een uur in de oven.
- Schep het vruchtvlees uit de aubergines en draai in de keukenmachine glad met het eiwit, de zwarte knoflook en de xanthaangom.
- Schenk hier wat zonnebloemolie bij en draai tot je een mooie crème hebt. Passeer eventueel door een fijne zeef.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken