Snoekbaars met zuurkool en kimchi

Dit gerecht staat op de nominatie om een Harold Kookt signature te worden. Het is een goede combinatie van smaken en structuren die de meeste gasten (tot nu toe) kunnen waarderen. Aan de slag!

Snoekbaars met zuurkool en kimchi

0.0 van 0 stemmen
Cursus: VoorgerechtMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Tools:
Mandoline
Parisienneboor 1cm

Ingrediënten

  • Peterselie-olie

  • Kimchi beurre blanc

  • 1 snoekbaarsfilet

  • Appelstroop

  • 3 el zuurkool (van de supermarkt is prima)

  • 10 bolletjes vastkokende aardappel, parisienne per persoon

  • 6 blokjes pancetta per persoon, uitgebakken

  • 1 kleine knolselderij

  • 300 ml zonnebloemolie

  • Pikant paprikapoeder

  • Optioneel: basilicumbloemen

Bereiding

  • Nestje van knolselderij
  • Snij de knolselderij op de mandoline in flinterdunne plakken en die vervolgens in net flinterdunne reepjes.
  • Verhit de olie tot 140°C en frituur de knolselderij rustig. Roer dit voorzichtig in ‘vogelnestjes’ en laat ze, als ze mooi krokant zijn, rusten op keukenpapier.
  • Bestrooi dan met wat paprikapoeder en zout.
  • Aardappel parisienne (bolletjes)
  • Kook de bolletjes 9 minuten.
  • Verwarm ze na het bakken van de vis nog even in die pan.
  • Snoekbaars
  • Portioneer de snoekbaars in filets van zo’n 3cm breed.
  • Bak de vis in roomboter en verwijder dan de huid.
  • Leg de filets op een keukenpapiertje en smeer de ‘huidkant’ in met appelstroop,
  • Opmaak
  • Leg de aardappel parisienne en de pancetta in het midden van het bord.
  • Hierop mag per persoon 1,5el zuurkool met hierop een stuk snoekbaars.
  • Vervolgens leg je hierop een ‘nestje’ van knolselderij met evt. bloemen.
  • Schenk hier vervolgens de saus bij en maak het gerecht af met een paar druppels kruidenolie.
  • Eet smakelijk!
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook