Een heerlijk zachte en veelzijdige crème van bloemkool. Je kunt zelf een beetje spelen met de smaken; dat doe ik eigenlijk ook altijd. De ene keer wil je hem krachtiger van smaak, de andere keer iets meer op de achtergrond.
Bloemkoolcrème
Tools:
– Keukenmachine of blender
Ingrediënten
100 gr bloemkoolroosjes
200 ml kookroom
200 ml melk
Knoflookpoeder
Venkelpoeder
Witte peper
Roomboter
Bereiding
- Kook de bloemkoolroosjes tot ze zacht zijn (12-15 min) in 50/50 melk en kookroom.
- Schep de roosjes in je keukenmachine, bewaar het kookvocht nog even.
- Draai glad met een snuf witte peper, wat zout, een mespunt venkelpoeder en een mespunt knoflookpoeder. Voeg kookvocht toe waar nodig.
- Duw de crème door een zeef, tenzij jouw keukenmachine hem écht superglad draait.
- Verwarm voor het serveren en voeg dan een klein klontje roomboter toe om de structuur nog zalviger te maken.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken