Knolselderijsoep met truffel en parmezaan

De laatste wintertruffels zijn inmiddels geraapt dus ik ben een beetje aan de late kant met dit recept. Dat komt doordat ik precies één van die laatste wintertruffels te pakken kreeg. Het was een flinke dus ik heb er een paar heerlijke gerechten mee gemaakt.

Eén van die gerechten is deze heerlijke soep, echt een superlekkere amuse. Ik vind het te machtig voor een hele kom maar dat is persoonlijk. Met dit recept maak je in ieder geval een lekkere hoeveelheid. Wat je over hebt kun je prima invriezen voor een volgende keer.

Deze soep is ideaal om te maken van afsnijdsels van je truffel. Kun je niet meer aan een wintertruffel komen? Het lukt ook met een zomertruffel, al is die natuurlijk veel minder smaakvol. Ik zou de soep dan ook iets frisser maken met bijvoorbeeld citroensap.

Aan de slag!

Knolselderijsoep met truffel en parmezaan

5 van 1 stemmen
Cursus: AmuseMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

8

porties
Bereidingstijd

30

minuten

Tools:
– Staafmixer
– Rasp

Ingrediënten

  • 1 1 ui, gesnipperd

  • 1 1 klein teentje knoflook, in plakjes gesneden

  • 1 tl 1 gedroogde tijm

  • 60 gr 60 winterpeen, in brunoise gesneden

  • 500 gr 500 knolselderij, in brunoise gesneden

  • 800 ml 800 groentebouillon

  • 250 ml 250 kookroom

  • 50 gr 50 Parmiggiano Reggiano

  • 15 gr 15 wintertruffel

  • Szechuanpeper

  • Bieslook

Bereiding

  • Fruit de ui, knoflook en tijm aan in wat olijfolie (een pan van 2,5l is perfect).
  • Voeg de gesneden winterpeen en knolselderij toe, bak 5 minuten mee.
  • Schenk de bouillon en kookroom hierbij en laat 15-20 minuten op middelhoog vuur koken tot de groenten helemaal gaar zijn.
  • Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer (of doe het in een blender) en giet de soep door een zeef.
  • Rasp hier de kaas en truffel door en zet hier weer de staafmixer in.
  • Breng op smaak met (szechuan)peper en zout.
  • Snij een paar takjes bieslook in kleine ringetjes.
  • Schenk de soep in kleine kommetjes of glazen, garneer met wat bieslook en serveer.
  • Eet smakelijk!

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Reacties zijn gesloten.