Een heerlijke en eenvoudige crème die een fantastische smaak vol umami aan je gerecht toevoegt. Of je nu gaat voor vegetarisch, vlees of vis; het werkt haast altijd. En je hebt het in 20 minuten gemaakt, hoe fijn is dat?
Crème van sjalotjes
Bereidingstijd
20
minutenTools:
– Keukenmachine
– Fijne bolzeef
Ingrediënten
250 gr 250 sjalotjes, in halve ringen
50 ml 50 witte wijn
15 gr 15 ongezouten roomboter
Szechuanpeper
Bereiding
- Fruit de sjalotjes in wat olijfolie aan tot ze een lichtbruin kleuren.
- Blus af met de wijn en laat op middelhoog vuur inkoken en licht karamelliseren tot de sjalot zacht is en een mooie goudbruine kleur heeft. Voeg waar nodig nog een scheutje wijn toe.
- Doe de sjalot over in de keukenmachine en voeg de boter toe, samen met wat szechuanpeper (naar smaak) en een beetje grof zeezout.
- Draai dit helemaal glad en duw het door een fijne bolzeef.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow us on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)