Amuses zijn altijd een goede start van je diner en tartelettes zijn voor mij echt favoriet. Eén hap vol smaak en structuur, een perfecte teaser voor wat komen gaat. Deze versie met aardpeer, cantharellen en truffel is leuk, verrassend en niet eens moeilijk.
To work!
Tartelette met aardpeer, cantharel en truffel
Course: amuse boucheDifficulty: Average
Portions
8
personsTools:
– Keukenmachine/blender
– Knijpflesje
Ingredients
3 Jerusalem artichokes
0,5 kippenbouillonblokje
cooking cream
0,5 bush chives
1 hand chanterelles
Krokante boekweit (bijv. van Jorda)
32 blokjes zwarte truffel (ik gebruikte een restje)
Preparation
- Créme van aardpeer
- Schil 2 aardperen en snij ze in blokjes.
- Zet ze net onder water, voeg een half kippenbouillonblokje toe en kook in een half uurtje gaar.
- Giet af en doe de blokjes in een blender met wat zout en versgemalen peper.
- Draai glad en voeg waar nodig steeds wat kookroom toe om een mooie, gladde crème te krijgen.
- Doe over in een knijpflesje en zet opzij.
- Vulling van aardpeer en cantharel
- Snij de bieslook in ringetjes.
- Snij de cantharellen. Niet te fijn, je wilt nog wat structuur houden.
- Snij de derde aardpeer in kleine blokjes.
- Bak de cantharellen en aardpeer en meng er daarna wat bieslook door en breng op smaak met peper en zout.
- layout
- Schep wat van de vulling in de tartelettes.
- Zet hierop een dot van de crème en leg hierop wat krokante boekweit.
- Verdeel wat ingemaakt mosterdzaad over de tartelette.
- Leg 8 blokjes truffel speels op de tartelette.
- Strooi er wat bieslook over en maak het af met een reepje zoetzure rode ui.
- Enjoy your meal!
Receptvideo
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook