Verjus beurre blanc

Hier heb je een lekkere saus te pakken hoor! Het volle van een normale beurre blanc met het frisse van verjus; sap van onrijpe druiven. Heerlijk bij vis en asperges.

Op de foto mengde ik er wat herbal oil door. Meng het door een paar keer voorzichtig om te scheppen zodat je dit toffe effect krijgt.

Verjus beurre blanc

5.0 from 3 votes
Porties (indicatie)

8

persons

Ingredients

  • 375 ml verjus (rosé)

  • 1 shallot, chopped

  • 2 leaves laurel

  • 2 twigs thyme

  • 10 black peppercorns, crushed

  • 375 ml cooking cream

  • 50 gr roomboter, koude blokjes

Preparation

  • Breng de verjus aan de kook met de sjalot, laurier, tijm en peperkorrels. Kook in tot ongeveer een derde.
  • Schenk de room erbij en kook met ongeveer een derde in of tot je tevreden bent over de structuur.
  • Schenk de saus door een zeef en monteer vervolgens met de klontjes koude boter.
  • Season with salt and pepper.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook