Tartelette met steak tartaar

Tijd voor weer een nieuwe tartelette! Altijd een feestelijk begin van je diner en vol smaak. In dit geval een vrij eenvoudige versie. Het is onderdeel van mijn ‘Kerstmenu 2024’; daarin probeer ik slim om te gaan met componenten. Dus de crème komt in nog een gerechtje terug en de steak tartaar maakte ik met afsnijdsels van de ossenhaas die ik gebruikte voor mijn Beef Wellington.

Zo’n tartelette is maar één hap dus je wilt dat die goed vol smaak zit. Ik doe hieronder een voorzet maar blijf proeven en maak het naar jouw smaak!
To work!

Tartelette met steak tartaar

0.0 from 0 votes
Course: amuse boucheDifficulty: Simple
Portions

4

persons
Preparation time

30

minutes

Tools:
Steker (3cm)
Cocktailstampertje

Ingredients

Preparation

  • Snij de ossenhaas in plakjes, dan reepjes en vervolgens blokjes. Ga er nog een paar keer met je mes doorheen voor een fijne tartaar, zorg dat je nog wel wat structuur houdt.
  • Voeg de bieslook en peterselie toe en breng op smaak met een paar druppels tabasco, wat sriracha, olijfolie en peper en zout.
  • Zet de steker in het midden van de tartelette en vul dit met wat steak tartaar. Druk voorzichtig aan met de cocktailstamper.
  • Zet in het midden een dot aardpeer-misocrème en leg hiernaast wat ingemaakt mosterdzaad.
  • Maak de amuse af met een takje cress en serveer direct. Eet smakelijk!
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook