Sauce Perigueux

Een supersmakelijke saus op basis van Madeira en truffel. Mooi zoals je op de foto ziet, ook tof om op te schuimen met een staafmixer.

Sauce Perigueux

0.0 from 0 votes

Ingredients

  • 1 tsp koolzaadolie

  • 1 sjalot, in dunne halve ringen

  • 100 ml Madeira

  • 2 twigs thyme

  • 125 ml veal stock

  • 0,5 tsp sherry-azijn

  • 1 el (winter)truffel, fijngehakt

Preparation

  • Fruit de sjalot in de koolzaadolie.
  • Voeg de madeira en de tijm toe, kook voor de helft in.
  • Schenk hier de kalfsfond bij en kook dit weer voor de helft in.
  • Zeef de saus en voeg de azijn en truffel toe.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook