Een van de leukste activiteiten vind ik het rapen van oesters. Je loop over een pier (als het eb is, vooraf dus even goed checken)die bezaaid ligt met oesterschelpen. Die pier loopt de Oosterschelde in, aan de randen liggen heel veel Japanse oesters. Je hoeft niet eens per se met een hamer en beitel aan de slag, er liggen genoeg oesters los.
Met een beetje mazzel heb je een mooie zonnige dag te pakken. Na het rapen ga je lekker op de dijk zitten met een glaasje bubbels en slurp je wat oesters weg; heerlijk!
Natuurlijk neem ik er altijd een paar mee naar huis. Dan vind ik het leuk om ze aan te kleden, daar wordt het nog wat feestelijker van. In dit geval maakte ik een mooie bouillon van geroosterde uien en een lekkere avocadocrème. Ik vond het heerlijk dus deel graag het recept. De bouillon kun je goed in kleine porties invriezen dus ik maak altijd een lekker voorraadje.
To work!