Het is weer tijd voor een snel & simpel recept! Ik heb dit al vaak gemaakt en blijf het lekker comfortfood vinden dus hoog tijd om het recept te delen.
Ik kook altijd rustig aan – eerst de mise-en-place – maar als je dit recept van tevoren doorleest kan het binnen een half uurtje op tafel staan.
Linguine with a creamy cheese sauce
2
persons30
minutesTools:
– Spiral cutter
Ingredients
150 gr linguine
1 groene courgette, door de spiraalsnijder
1 lump butter
1 shallot, finely chopped
1 toe garlic, finely chopped
1 tub salie, de blaadjes in dunne reepjes gesneden
1 shoot White wine
125 ml cooking cream
90 gr Taleggio, in blokjes
15 gr grated Parmesan cheese
1 lemon
1 hand pistachenoten
Ricotta, zoveel je wilt
Preparation
- Rooster de pistachenoten in een droge, grote koekenpan tot ze beginnen te verkleuren en leg ze op een bordje om af te koelen.
- Breng een pan water aan de kook en voeg 10gr zout per liter toe.
- Kook hierin de linguine volgens de instructie op de verpakking, meestal 10-12 minuten.
- Verhit een scheutje olijfolie in de grote koekenpan die je ook voor de pistachenoten hebt gebruikt en bak hierin de courgetti tot hij beetgaar is, zo’n 5 minuten.
- Smelt de roomboter in een steelpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en salie op middelhoog vuur tot de sjalot zacht is of de knoflook begint te kleuren.
- Blus af met een scheutje witte wijn en laat de wijn verdampen.
- Voeg de kookroom toe en warm deze goed op, een minuut of 3 is bij mij voldoende.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas en de Taleggio toe; roer tot het gesmolten is.
- Rasp de schil van de citroen hierdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
- Roer hier de pasta en de courgetti doorheen.
- Pak de pasta met een grote keukenpincet of serveertang en draai dit in een soeplepel rond tot je een soort grote cilinder krijgt; leg dit op het bord.
- Verdeel wat ricotta over de pasta (ik deed het in een spuitzak) en strooi hier dan de pistachenoten overheen.
- Buon appetito!
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook