Linguine with a creamy cheese sauce

Het is weer tijd voor een snel & simpel recept! Ik heb dit al vaak gemaakt en blijf het lekker comfortfood vinden dus hoog tijd om het recept te delen.
Ik kook altijd rustig aan – eerst de mise-en-place – maar als je dit recept van tevoren doorleest kan het binnen een half uurtje op tafel staan.

Linguine with a creamy cheese sauce

0.0 from 0 votes
Course: Main dishCuisine: ItalianDifficulty: Simple
Portions

2

persons
Preparation time (indication)

30

minutes

Tools:
– Spiral cutter

Ingredients

  • 150 gr linguine

  • 1 groene courgette, door de spiraalsnijder

  • 1 lump butter

  • 1 shallot, finely chopped

  • 1 toe garlic, finely chopped

  • 1 tub salie, de blaadjes in dunne reepjes gesneden

  • 1 shoot White wine

  • 125 ml cooking cream

  • 90 gr Taleggio, in blokjes

  • 15 gr grated Parmesan cheese

  • 1 lemon

  • 1 hand pistachenoten

  • Ricotta, zoveel je wilt

Preparation

  • Rooster de pistachenoten in een droge, grote koekenpan tot ze beginnen te verkleuren en leg ze op een bordje om af te koelen.
  • Breng een pan water aan de kook en voeg 10gr zout per liter toe.
  • Kook hierin de linguine volgens de instructie op de verpakking, meestal 10-12 minuten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de grote koekenpan die je ook voor de pistachenoten hebt gebruikt en bak hierin de courgetti tot hij beetgaar is, zo’n 5 minuten.
  • Smelt de roomboter in een steelpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en salie op middelhoog vuur tot de sjalot zacht is of de knoflook begint te kleuren.
  • Blus af met een scheutje witte wijn en laat de wijn verdampen.
  • Voeg de kookroom toe en warm deze goed op, een minuut of 3 is bij mij voldoende.
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas en de Taleggio toe; roer tot het gesmolten is.
  • Rasp de schil van de citroen hierdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Roer hier de pasta en de courgetti doorheen.
  • Pak de pasta met een grote keukenpincet of serveertang en draai dit in een soeplepel rond tot je een soort grote cilinder krijgt; leg dit op het bord.
  • Verdeel wat ricotta over de pasta (ik deed het in een spuitzak) en strooi hier dan de pistachenoten overheen.
  • Buon appetito!
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook