Een heerlijke en eenvoudige crème die een fantastische smaak vol umami aan je gerecht toevoegt. Of je nu gaat voor vegetarisch, vlees of vis; het werkt haast altijd. En je hebt het in 20 minuten gemaakt, hoe fijn is dat?
Crème van sjalotjes
Difficulty: Simple
Preparation time
20
minutesTools:
– Food processor
– Fijne bolzeef
Ingredients
250 gr shallots, in half rings
50 ml White wine
15 gr unsalted butter
Szechuanpeper
Preparation
- Fruit de sjalotjes in wat olijfolie aan tot ze een lichtbruin kleuren.
- Blus af met de wijn en laat op middelhoog vuur inkoken en licht karamelliseren tot de sjalot zacht is en een mooie goudbruine kleur heeft. Voeg waar nodig nog een scheutje wijn toe.
- Doe de sjalot over in de keukenmachine en voeg de boter toe, samen met wat szechuanpeper (naar smaak) en een beetje grof zeezout.
- Draai dit helemaal glad en duw het door een fijne bolzeef.
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook