Crème van rode kool

Hoe gaaf is de kleur van deze crème? En dat niet alleen, hij is ook nog eens superlekker! Voor de Nederlanders een duidelijk herkenbare smaak van de rode kool die klassiek bij hachee wordt geserveerd. Daar vond dit dan ook zijn oorsprong; ik had van die maaltijd wat rode kool over en vond het natuurlijk zonde om zomaar weg te gooien…

Crème van rode kool

5.0 from 1 vote

Tools:
– Keukenmachine of blender
– Rasp

Ingredients

  • 0,5 Red cabbage

  • 0,5 kaneelstokje

  • 1 el frambozenjam

  • 0,5 goudreinet appel

  • 0,5 Red onion

  • xanthan gum

Preparation

  • Verwijder de stronk van de rode kool en snij de kool in zo dun mogelijke plakken, van de kop richting de stronk. Doe in een ruime pan.
  • Snipper de rode ui en voeg toe aan de kool.
  • Schil de appel en rasp tot op het klokhuis boven de pan.
  • Voeg het kaneelstokje, peper en zout toe.
  • Vul de pan met een laag water, zo’n 2cm hoog. Meng alles voorzichtig met je handen en breng dan aan de kook.
  • Leg het deksel op de pan en laat een half uurtje stoven. Het vuur mag hiervoor iets lager, het hoeft niet op volle kracht te koken.
  • Roer hier de frambozenjam doorheen.
  • Laat de rode kool even afkoelen en doe dan in de keukenmachine. Draai zo glad mogelijk en voeg waar nodig wat kookvocht toe.
  • Als je tevreden bent over de structuur voeg je een mespunt xanthaangom toe, dat houdt de crème mooi bij elkaar.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook