Crème van peterseliewortel

Peterseliewortel is een van de ‘vergeten groenten’. Het lijkt een beetje op pastinaak, de smaak heeft wat weg van pastinaak en knolselderij. Ik had in de koelkast nog een restje platte peterselie, die draaide ik door de crème met een verrassend leuk resultaat. De crème krijgt een mooie groene kleur en een wat krachtigere smaak.

De crème doet het goed in allerlei gerechten. Ik gebruikte het bijvoorbeeld in een gerecht met heilbot maar ook in combinatie met hert. Een mooi veelzijdig en heerlijk component dus.

Crème van peterseliewortel

5.0 from 1 vote
Course: ComponentsDifficulty: Simple

Tools:
– Blender or food processor

Ingredients

  • 2 peterseliewortels

  • 0,5 bush flat leaf parsley

  • cooking cream

Preparation

  • Schil de peterseliewortel en snij in blokjes (brunoise).
  • Kook dit zo’n 20 minuten helemaal gaar in licht gezouten water. Je kunt ook i.p.v. zout een half bouillonblokje toevoegen.
  • Pluk de peterselie en doe de blaadjes de laatste minuut bij de peterseliewortel.
  • Bewaar een kopje kookvocht en giet af.
  • Draai de peterseliewortel en peterselie glad in de blender en voeg om en om steeds een scheutje kookvocht en een scheutje room toe tot je tevreden bent over de structuur.
  • Season with salt and pepper.
  • Duw de crème door een fijne zeef en bewaar tot gebruik.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook