Crème van gepofte knolselderij

Een eenvoudig maar veelzijdig component. Je kunt het gebruiken in combinatie vlees, vis, schaaldieren en vegetarische gerechten.

Crème van knolselderij

0.0 from 0 votes

Tools:
– Blender or food processor

Ingredients

  • 1 celeriac

  • butter

Preparation

  • Preheat the oven to 160°C.
  • Clean the celeriac but leave the skin on.
  • Leg het op een stuk aluminiumfolie, bestrooi met lekker wat versgemalen peper en zout. Leg er een klont boter op en pak de knolselderij goed in. Gebruik gerust 3 lagen aluminiumfolie.
  • Gaar de knolselderij, afhankelijk van de grootte, 2,5 – 3 uur in de oven en laat hem dan even afkoelen.
  • Verwijder de schil en snij de knolselderij in kleine stukken. Draai glad in een keukenmachine en gebruik eventueel wat boter of room om een mooie structuur te krijgen.
  • Duw door een zeef.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook