Coquilles met knolselderij en soja beurre blanc

Toen ik dit gerechtje thuis serveerde was de reactie dat ik deze in mijn vaste repertoire moest opnemen. Veel meer aanmoediging heb ik niet nodig… Wat ik tof vind aan dit gerecht is dat het alles in zich heeft qua smaken en structuur. Daar ben ik eigenlijk altijd naar op zoek en het is tof als je weer een mooie combinatie te pakken hebt.

Dit is een perfect voorgerechtje, een groot deel is goed voor te bereiden. Je kunt het dus prima opnemen in een menu met meerdere gangen, zonder dat je de hele tijd in de keuken staat. Aan de slag!

Coquilles met knolselderij en soja beurre blanc

5.0 from 1 vote
Course: Recepten, Sauzen, Schaal- en schelpdieren
Portions

2

persons

Tools:
– Aluminiumfolie
Keukenmachine
Knijpflesje
Stekerset
Staafmixer
Theezeefje

Ingredients

Preparation

  • Sweet and sour beech mushroom
  • Knip de beukenzwam per stuk ongeveer een centimeter onder de hoed af; doe ze in een bakje of potje.
  • Doe de azijn in een pannetje, samen met de suiker en het water. Breng aan de kook.
  • Giet dit over de beukenzwammetjes en laat minimaal een half uurtje staan. Je maakt teveel, de rest kun je best even in de koelkast bewaren.
  • And further
  • Snij de aardpeer in flinterdunne plakjes. Pak een steker in het formaat van de coquilles en steek de aardpeer uit. Leg de plakjes in een bakje met koud water.
  • Maal de zwarte limoenen fijn en zeef het. Strooi het poeder straks met behulp van een theezeefje.
  • Bak de coquilles in wat olijfolie en roomboter. Bestrooi met wat peper en zout. Plet een teentje knoflook en doe dit erbij. Laat uitlekken op een keukenpapiertje,
  • layout
  • Zet rondom een cirkel van de crème van knolselderij met op een paar plekken een dotje.
  • Leg in de cirkel 3 coquilles en zet op iedere coquille een dotje limoengel.
  • Bestrooi de plakjes aardpeer met wat poeder van zwarte limoen, leg ze dan op de coquilles.
  • Leg wat krokante boekweit op de plakjes aardpeer.
  • Verdeel een paar zoetzure beukenzwammetjes over de dotjes knolselderij.
  • Schuim de saus op met een staafmixer en schep wat schuim op het bord. Zorg dat je een paar plekjes overhoudt, daar druppel je wat kruidenolie in.
  • Verdeel tot slot wat cress over het bord.
  • Enjoy your meal!
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook