Aardappelpuree met Epoisses

Een toffe variant op aardappelpuree. De Epoisses brengt een fijne romigheid en een typisch ‘pittig’ kaasaroma. In tegenstelling tot veel recepten schil ik de aardappels gewoon. Iets met het ontbreken van vuurvaste handen…

Aardappelpuree met Epoisses

5.0 from 1 vote

Tools:
– Passeerzeef of pureeknijper

Ingredients

  • 500 gr La Ratte aardappels (vastkokend)

  • 20 gr butter

  • 70 gr Epoisses (zonder schil, in blokjes)

  • 150 ml volle melk

Preparation

  • Schil de aardappels (je houdt zo’n 400gr over). Snij in stukken en kook 20 minuten in licht gezouten water.
  • Duw door de passeerzeef en meng hier de boter door.
  • Voeg de kaas toe, meng dit door tot de kaas gesmolten is en opgenomen in de puree.
  • Schenk de melk erbij en roer het geheel tot een zachte, romige puree.
  • Season with salt and pepper.

Tip

  • Je kunt deze puree prima invriezen. Na het ontdooien is de structuur erg dun maar dat verdwijnt zodra je het weer opwarmt.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook