Aardappelcroissant met kaviaar en crème fraîche

Dit is op dit moment by far mijn favoriete bereiding van aardappel. Het is superlekker, ziet er te gek uit en is echt eenvoudig te maken. Mits je een sheet slicer hebt… Zonder zo’n apparaatje wordt het lastig, tenzij je waanzinnige knife skills hebt…

Ultiem aan deze bereiding is dat je verschillende krokante laagjes hebt terwijl de croissant van binnen nog heerlijk zacht is. En de combinatie met crème fraîche en kaviaar is waanzinnig. Start je diner zeker eens met deze amuse, je scoort gegarandeerd punten.

To work!

Aardappelcroissant met kaviaar en crème fraîche

5.0 from 6 votes
Course: amuse boucheDifficulty: Simple
Portions

1

persoon
Preparation time

30

minutes

Tools:
– Plug set
– Sheet slicer (ik gebruik this)
– Kitchen twine
– Thermometer

Ingredients

  • 1 grote vastkokende aardappel

  • 1 el creme fraiche

  • Extra virgin olive oil

  • 5 gr caviar

  • sunflower oil

Preparation

  • Snij de kop en kont van de aardappel.
  • Steek een cilinder uit met een ronde steker, de grootste die bij de aardappel past.
  • Haal de cilinder door de sheet slicer zodat je een lange, dunne plak krijgt.
  • Snij de plak in een lange driehoek, rol die vervolgens strak op in de vorm van een croissant.
  • Bind de croissaint vast met keukentouw en kook 6 minuten in licht gezouten water.
  • Laat uitlekken terwijl je in een pannetje zonnebloemolie verhit tot 140°C. Verwijder het keukentouw.
  • Frituur dit 6 minuten terwijl je de croissant af en toe beweegt.
  • Laat uitlekken terwijl je de olie verwarmt naar 180°C. Frituur dan nog 2 minuten of tot de croissant mooi goudbruin is.
  • Laat uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi met een beetje zout.
  • Klop de crème fraîche los met een scheutje extra vierge olijfolie en een snufje zout.
  • Zet een dot van de crème fraîche in het midden van je bord en leg hier de croissant op.
  • Hierop doe je lekker wat kaviaar.
  • Enjoy your meal!

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook

Comments are closed.