Tartelette met foie gras en truffel

Of ik een sucker ben voor tartelettes als amuse? Ehm, misschien… Dit is in ieder geval weer een heel fijne versie!
Warme, aardse smaken in combinatie met die zachte structuur van foie gras en dat lekkere krokantje van het filodeeg; het gaat allemaal mooi samen.

Ik kies graag voor diervriendelijke Foie Royale (no spon), dat koop je al direct in een rol zodat je mooie plakjes kunt snijden voor in de tartelette. Een alternatief kun je vinden in plakken die je kant en klaar koopt en uitsteekt (of je gaat zelf aan de slag met een hele lever, vind ik wat heftig qua kosten en werk).

Aangevuld met aardpeer, sjalot en truffel serveer je gegarandeerd een verrassend lekkere amuse.
To work!

Tartelette met foie gras en truffel

0.0 from 0 votes
Course: amuse boucheDifficulty: Average
Portions

4

persons
Preparation time

20

minutes

Tools:
Steker (3cm Ø)
Fijne rasp

Ingredients

Preparation

  • Zorg dat de sjalotcrème en aardpeer-misocrème warm zijn (zet ze bijv. in een pan met warm water).
  • Snij de foie in plakjes van ongeveer 1cm dik. Bak ze aan één kant in een koekenpan zonder vetstof (het is al vet genoeg van zichzelf).
  • Leg een plakje in het midden van de tartelette.
  • Zet rondom om en om een dotje van de crèmes.
  • Strooi wat bijenpollen over de ganzenlever.
  • Rasp op een bordje wat truffel en leg wat op de tartelettes, probeer hierbij wat hoogte te creëren.
  • Maak af met een blaadje Oost-Indische kers, eet smakelijk!
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook