Een heerlijk zachte en veelzijdige crème van bloemkool. Je kunt zelf een beetje spelen met de smaken; dat doe ik eigenlijk ook altijd. De ene keer wil je hem krachtiger van smaak, de andere keer iets meer op de achtergrond.
cauliflower cream
Tools:
– Keukenmachine of blender
Ingredients
100 gr bloemkoolroosjes
200 ml cooking cream
200 ml milk
Garlic powder
Venkelpoeder
White pepper
butter
Preparation
- Kook de bloemkoolroosjes tot ze zacht zijn (12-15 min) in 50/50 melk en kookroom.
- Schep de roosjes in je keukenmachine, bewaar het kookvocht nog even.
- Draai glad met een snuf witte peper, wat zout, een mespunt venkelpoeder en een mespunt knoflookpoeder. Voeg kookvocht toe waar nodig.
- Duw de crème door een zeef, tenzij jouw keukenmachine hem écht superglad draait.
- Verwarm voor het serveren en voeg dan een klein klontje roomboter toe om de structuur nog zalviger te maken.
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook