cauliflower cream

Een heerlijk zachte en veelzijdige crème van bloemkool. Je kunt zelf een beetje spelen met de smaken; dat doe ik eigenlijk ook altijd. De ene keer wil je hem krachtiger van smaak, de andere keer iets meer op de achtergrond.

cauliflower cream

0.0 from 0 votes

Tools:
– Keukenmachine of blender

Ingredients

  • 100 gr bloemkoolroosjes

  • 200 ml cooking cream

  • 200 ml milk

  • Garlic powder

  • Venkelpoeder

  • White pepper

  • butter

Preparation

  • Kook de bloemkoolroosjes tot ze zacht zijn (12-15 min) in 50/50 melk en kookroom.
  • Schep de roosjes in je keukenmachine, bewaar het kookvocht nog even.
  • Draai glad met een snuf witte peper, wat zout, een mespunt venkelpoeder en een mespunt knoflookpoeder. Voeg kookvocht toe waar nodig.
  • Duw de crème door een zeef, tenzij jouw keukenmachine hem écht superglad draait.
  • Verwarm voor het serveren en voeg dan een klein klontje roomboter toe om de structuur nog zalviger te maken.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook