Zeebaars met groene asperge en amandel

Nadat ik dit gerechtje thuis serveerde werd er niet alleen van genoten maar kwam ook de reactie ‘je hebt een potentieel signature-gerecht te pakken’. Ik ben er nog niet over uit of dat zo is maar het is in ieder geval een mooi compliment en inderdaad, een heerlijk gerecht. Aan de slag!

Zeebaars met groene asperge en amandel

0.0 from 0 votes
Course: appetizerDifficulty: Average
Portions

2

persons
Preparation time

1

hour 

Ingredients

  • 2 zeebaarsfilets

  • 10 green asparagus tips

  • 0,5 kleine sjalot, gesnipperd

  • 0,25 clove gepofte knoflook, platgedrukt

  • 2 twigs platte peterselie, fijngesneden (bewaar de takjes, snij die ook fijn)

  • 1 twig thyme, cured

  • 6 geroosterde amandelen (10min op 180°C), grof gehakt

  • Yuzugel

  • Black garlic beurre blanc

  • Optioneel: paarse basilicumbloemen

Preparation

  • Portioneer de vis; je wilt per filet het dikste stuk hebben. Snij de huid voorzichtig in (tegen het kromtrekken tijdens het bakken) en bestrooi de vleeskant met wat zout. Laat 10 minuten staan en spoel dan het zout eraf en dep de vis droog.
  • Snij de groene aspergetips in plakjes en blancheer ze 2 minuten in licht gezouten water.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de knoflook, sjalot en de fijngesneden peterselietakjes aan.
  • Bak de asperges kort mee en haal dan van het vuur.
  • Meng hier de fijngesneden peterselie, geriste tijm en gehakte amandelen door.
  • Season with salt and pepper.
  • Verhit een klont boter in een koekenpan tot het bijna stopt met bruisen.
  • Bak de vis op de huidkant tot deze vanzelf loslaat. Draai hem dan evt. om als je nog niet tevreden bent over de garing,
  • layout
  • Verdeel de asperges over de bodem van het bord (je kunt evt. een kookring van 10/11cm gebruiken).
  • Leg in het midden de gebakken zeebaars.
  • Zet rondom de vis een paar dotjes van de yuzugel.
  • Schenk de saus erbij (schuim deze evt. even op met een staafmixer).
  • Maak het gerechtje af met paarse basilicumbloemen.
  • Enjoy your meal!
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook