Deze saus, naar het recept van Joris Bijdendijk, is een absolute knaller. Het gaat perfect in zijn beroemde gerecht met rode biet maar ook fantastisch in combinatie met coquilles. En vast in nog veel meer combinaties…
Sojasaus (Tomasu) beurre blanc
Tools:
– Staafmixer
Ingredients
50 ml sushi vinegar
25 ml water
15 ml dry white wine
10 ml Tomasu Sweet sojasaus (dit is een enorme smaakmaker dus kies écht een goede sojasaus)
30 ml cream
5 gr dashipoeder
100 gr cold butter, cubed
Preparation
- Doe alle ingrediënten behalve het dashipoeder en de boter in een pan en breng aan de kook.
- Voeg het dashipoeder toe en laat nog twee minuten zachtjes doorkoken.
- Haal van het vuur en roer hier de roomboter doorheen, een paar stukjes tegelijk tot ze zijn opgelost.
- Schuim de saus een beetje op met een staafmixer voor je het serveert.
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook