Portsaus

Deze saus gaat mooi bij een stukje vlees of wild. Niet te ingewikkeld en snel klaar; wel veel smaak.

Portsaus

0.0 from 0 votes

Ingredients

  • 150 ml rode port

  • 1 shallot, chopped

  • 2 twigs thyme

  • 1 sinaasappel

  • 1 tsp lemon juice

  • 250 ml veal stock

  • Szechuanpeper

  • cayenne pepper

Preparation

  • Doe de port, sjalot, tijm, sap en rasp van de sinaasappel en het citroensap in een pan en breng aan de kook. Laat tot ongeveer de helft inkoken.
  • Schenk hier de kalfsfond bij en laat inkoken tot je tevreden bent over de smaak en structuur van de saus.
  • Zeef de saus en breng op smaak met szechuanpeper, cayennepeper en zout.
  • Monteer met wat extra vierge olijfolie (dat is wat lichter van boter, dat kan deze saus wel hebben).
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook