Deze saus gaat mooi bij een stukje vlees of wild. Niet te ingewikkeld en snel klaar; wel veel smaak.
Portsaus
Ingredients
150 ml rode port
1 shallot, chopped
2 twigs thyme
1 sinaasappel
1 tsp lemon juice
250 ml veal stock
Szechuanpeper
cayenne pepper
Preparation
- Doe de port, sjalot, tijm, sap en rasp van de sinaasappel en het citroensap in een pan en breng aan de kook. Laat tot ongeveer de helft inkoken.
- Schenk hier de kalfsfond bij en laat inkoken tot je tevreden bent over de smaak en structuur van de saus.
- Zeef de saus en breng op smaak met szechuanpeper, cayennepeper en zout.
- Monteer met wat extra vierge olijfolie (dat is wat lichter van boter, dat kan deze saus wel hebben).
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook