Pommes soufflé

Pommes soufflé

4.7 from 3 votes

Tools:
– Mandolin
– Zeef
– 2 kwasten (in ieder geval 1 zachte)
– Plug set
– Core thermometer

Ingredients

  • Vastkokende aardappel

  • Aardappelzetmeel of maiszetmeel

  • Eiwit

  • sunflower oil

Preparation

  • Snij de aardappel zo dun mogelijk op de mandoline. Hoe dunner, hoe beter het resultaat.
  • Leg een gelijk aantal plakjes op twee snijplanken.
  • Bestrooi de plakjes op de ene plank met het zetmeel. Als je dit met een zeef doet verspreid het mooi. Veeg het zetmeel met een zachte kwast van de plakjes aardappel zodat er een heel dun laagje overblijft.
  • Smeer de plakjes op de andere plank in met een heel dun laagje eiwit.
  • Leg de plakjes met zetmeel op de andere plakjes, de kant met het zetmeel leg je op de kant met het eiwit. Druk dit zachtjes met je vinger aan zodat de plakjes aan elkaar plakken.
  • Steek nu rondjes uit in het gewenste formaat.
  • Verhit zonnebloemolie in een pan tot 180℃. Gebruik een normale kookpan zodat de olie ruimte heeft om te bruisen.
  • Doe de plakjes aardappel met een paar tegelijk in de olie, na een paar seconden souffleren ze. Aroseer ze dan met de olie tot ze licht beginnen te kleuren. Het doel is dat de plakjes krokant zijn zodat ze niet inzakken als ze afkoelen.
  • Haal uit de olie en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Bestrooi direct met een snufje zout.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook