Dit is een heel bekende bereiding met aardappel en kaviaar in de hoofdrol. Vreemd genoeg heb ik al weleens variaties hierop gemaakt maar nog nooit het origineel. Tot nu! En geloof mij maar, het is niet voor niks een klassieker.
To work!
Pommes Moscovite
Course: Appetizer, Appetizer
Portions
2
personsPreparation time
1
hourIngredients
2 kleine vastkokende aardappels (ong. 60gr per stuk)
8 twigs chives
40 gr creme fraiche
10 gr Platinum Caviar (kreeg ik van de vrienden van Royal Belgian Caviar)
Preparation
- Verwarm de oven op 200°C.
- Maak de aardappels schoon en droog ze goed af. Leg per stuk op een vel aluminiumfolie, sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met een beetje zout. Pak goed in.
- Pof de aardappels 45 minuten, haal uit de oven, vouw het folie open en laat 5 minuten afkoelen.
- Snij voorzichtig van een lange zijde een kapje af schep de aardappel (wederom voorzichtig) leeg. Bewaar het ‘bakje’ wat overblijft.
- Stamp de aardappel met een pureestamper of een grove vork. Meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de bieslook in ringetjes en meng door de aardappelpuree. Hou een paar ringetjes achter.
- Vul de aardappel met het mengsel. Druk goed aan en smeer het een beetje glad.
- Doe hierop lekker wat kaviaar en strooi er de resterende bieslook over.
- Enjoy your meal!
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook