Dit is gewoon een dijk van een combinatie! Een prachtig stukje ossenhaas en dan de combi van ui, kaas en port; veel beter krijg je het toch niet? Als je de show wilt stelen zit je wel goed met dit gerecht.
De krokante boekweit in dit recept maak ik niet zelf; dat kost teveel tijd voor zo’n kleine hoeveelheid. En er zijn goede kant-en-klare opties dus 1 + 1 = 2.
To work!
Ossenhaas met Roquefort en portsaus
2
persons1
hour30
minutesTools:
– Sous vide set (de link is enkel de stick)
– Keukentouw
– Draaiplateau
Ingredients
1 twig rosemary
200 gr beef tenderloin
1 small red onion
0,5 el soy sauce
0,25 el olive oil
0,5 tsp honey
Cress
Krokante boekweit
Coarse sea salt
Preparation
- De ossenhaas
- Bind het vlees op met keukentouw en bestrooi dan met zout en peper.
- Vacumeer samen met een takje rozemarijn en een klontje roomboter.
- Gaar sous vide op 56°C, ik reken met aan half uur per cm dikte.
- Haal het uit de zak en bak rondom op hoog vuur aan. Laat het dan 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- De gekaramelliseerde rode ui
- Snij kop en kont van de rode ui en snij hem doormidden.
- Verwijder de buitenste lagen en bak aan beide kanten bruin.
- Meng de sojasaus, olijfolie en honing; schenk het mengsel bij de uien en laat rustig karamelliseren.
- layout
- Zet met behulp van het draaiplateau een mooie cirkel op het bord.
- Snij het vlees in mooie plakken en leg per bord een stuk in de cirkel.
- Hiernaast mag de rode ui en wat van de Roquefort-crème.
- Op de crème mag het krokantje met Parmigiano en op de rode ui wat krokante boekweit.
- Leg er wat mooie cress bij en maak af met de portsaus.
- Enjoy your meal!
Receptvideo
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook