Oester Rockefeller (my way)

Voordat iedereen begint te roepen dat dit niet historisch verantwoord is: vast niet… Maar wél superlekker!! En daar gaat het toch om?
Dit is echt een leuke variant als je (net als ik) regelmatig oesters eet. Ik ga er niet teveel over zeggen, maak het gewoon eens!

(Gebaseerd op het recept van Wat Schaft De Podcast)

Oester ‘Rockefeller’ (my way)

0.0 from 0 votes
Course: amuse boucheDifficulty: Simple
Portions

4

oysters
Preparation time

20

minutes

Tools:
Oestermes
Fijne rasp
– Cupcake bakvorm

Ingredients

  • 4 oysters

  • butter

  • 20 gr panko

  • 0,5 sjalotje, fijngesnipperd (hoe fijner hoe beter!)

  • 0,5 clove knoflook, geraspt

  • 0,5 hand spinazie, fijngehakt

  • 0,5 hand peterselie, fijngehakt

  • 1 el lemon juice

  • Pecorino Romano

  • Groene shiso cress

Preparation

  • Smelt een goeie klont roomboter en bak hierin de panko goudbruin.
  • Voeg de sjalot, knoflook, peterselie en spinazie toe en bak een minuut mee.
  • Haal van het vuur en rasp er een beetje van de citroenschil over.
  • Voeg het citroensap toe en meng.
  • Open de oesters en laat het zilte vocht weglopen.
  • Leg de bakvorm ondersteboven en leg hier de oesters op zodat ze stabiel liggen.
  • Verdeel het kruidenmengsel over de oesters, zo’n 0,5el per stuk.
  • Rasp hierover wat Pecorino, dat bakt mooi krokant.
  • Rooster de oesters onder de grote grill in je oven (hoge stand) tot de kaas goudbruin is.
  • Maak af met een mooi blaadje groene shiso cress.
  • Enjoy your meal!
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook