Krokant van zwarte knoflook (tuille)

Een heel leuk component om je gerecht op een speelse manier af te maken. Tegelijk voeg je structuur en smaak toe. Je kunt verschillende siliconen mallen gebruiken met allerlei verschillende vormen.
De mal in dit recept is van Moldbrothers, je kunt het hier vinden. Dit is overigens wel direct een van de lastigere opties, de tuille is erg kwetsbaar en breekt dus snel.

In dit recept maak je een mooi voorraadje beslag. Per mal heb je slechts 1 tot 1,5 tl nodig. De rest kun je prima invriezen. Ik doe dat in porties van 2tl zodat het snel ontdooit en je niet alsnog veel weggooit.

Krokant van zwarte knoflook (tuille)

0.0 from 0 votes
Course: ComponentsDifficulty: Simple
Servings

4

servings
Cooking time

40

minutes

Tools:
– Siliconen mal in de vorm die je wenst

Ingredients

  • 1 egg

  • 1 egg white

  • 1 el olive oil

  • 75 gr flower

  • 2 tsp zwarte knoflookpuree (voorbeeld)

  • 50 gr melted butter

Preparation

  • Preheat the oven to 160°C.
  • Stir the black garlic puree into the butter until smooth.
  • Klop het ei en het eiwit samen los en voeg hier de boter en bloem aan toe.
  • Roer dit goed door tot het een glad deeg is en voeg dan de olijfolie toe.
  • Smeer dit uit op je siliconen mal en bak in 10-20 minuten af tot een mooi krokant koekje. De tijd hangt af van het type mal, met name van hoe dik het krokantje wordt. De tuille uit het voorbeeld heeft wel 20 minuten nodig.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook