Een heel fijn, veelzijdig component. Met een leuk trucje om de ui knapperig te houden!
Gebaseerd op het recept van Gastronomixs.
Ingemaakte rode ui
Tools:
– Weckpot van 1 liter
Ingredients
500 gr Red onion
200 ml water
70 ml sushi vinegar
135 ml witte natuurazijn
40 gr sugar
5 gr salt
10 black peppercorns
1 tsp mustard seed
2 bay leaves
6 Juniper berries
Preparation
- Snij de kop en kont van de rode uien, halveer ze van boven naar beneden.
- Pel de lagen van elkaar en snij, weer van boven naar beneden, in reepjes van zo’n 3mm.
- Doe alle andere ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook.
- Stop de ui in de gesteriliseerde weckpot (uit de vaatwasser is prima) en giet hier de inhoud van het pannetje bij.
- Laat een kwartiertje afkoelen, doe de pot dicht en bewaar in de koelkast.
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook