Ingemaakte rode ui

Een heel fijn, veelzijdig component. Met een leuk trucje om de ui knapperig te houden!
Gebaseerd op het recept van Gastronomixs.

Ingemaakte rode ui

0.0 from 0 votes

Tools:
– Weckpot van 1 liter

Ingredients

  • 500 gr Red onion

  • 200 ml water

  • 70 ml sushi vinegar

  • 135 ml witte natuurazijn

  • 40 gr sugar

  • 5 gr salt

  • 10 black peppercorns

  • 1 tsp mustard seed

  • 2 bay leaves

  • 6 Juniper berries

Preparation

  • Snij de kop en kont van de rode uien, halveer ze van boven naar beneden.
  • Pel de lagen van elkaar en snij, weer van boven naar beneden, in reepjes van zo’n 3mm.
  • Doe alle andere ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook.
  • Stop de ui in de gesteriliseerde weckpot (uit de vaatwasser is prima) en giet hier de inhoud van het pannetje bij.
  • Laat een kwartiertje afkoelen, doe de pot dicht en bewaar in de koelkast.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook