Dit is een beetje atypisch als je kijkt naar mijn andere gerechten. Maar in basis ben ik met deze site begonnen om mijn recepten ergens kwijt te kunnen. En dan past het dus prima. Het is gewoon een favoriet, of je het nu als los spiesje eet of in combinatie met bijv. rijst.
Gemarineerde kip
Portiest
2
goed gevulde spiesjesIngredients
180 gr kipfilet, in blokjes gesneden
1,5 el balsamico
1,5 el honey
0,5 el olive oil
0,5 tsp sriracha
1 clove garlic, finely chopped
4 twigs bieslook, in fijne ringetjes
Sesamzaadjes
Sriracha mayonaise
Preparation
- Roer de balsamico, honing, olijfolie, sriracha en knoflook tot een gladde marinade.
- Meng hier de kip doorheen en zorg dat die goed bedekt is.
- Laat 1,5 uur (of langer) marineren.
- Rijg de kipstukjes op spiesjes en bak ze goudbruin. Bewaar de marinade voor de volgende stap.
- Lak ze dan nog een keer af met de marinade.
- Verdeel wat mosterdzaad over de spiesjes en bestrooi met sesamzaadjes en bieslook (en als je het in het voorjaar maakt evt. met daslookbloemen).
- Serveer met een dot sriracha mayonaise.
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook