Gel van rode biet

Kleur op je bord is altijd goed, het maakt je gerecht aantrekkelijker om te zien. De mooie, dieprode kleur van deze gel is een heel mooi (en lekker) voorbeeld.

Gel van rode biet

0.0 from 0 votes

Tools:
– Keukenmachine of blender

Ingredients

  • 300 gr rode biet

  • Vintage sojasaus (bijv. Tomasu)

  • xanthan gum

Preparation

  • Preheat the oven to 200°C.
  • Maak de bieten onder de kraan schoon en droog ze af.
  • Pak de bieten per stuk in aluminiumfolie in met een scheutje olijfolie en een snuf zout.
  • Leg ze in een ovenschaal en gaar ze 1 tot 1,5 uur (prik er na een uur even in om te checken of ze gaar zijn).
  • Haal ze – als ze gaar zijn – uit de oven, vouw de pakketjes open en laat even afkoelen.
  • Verwijder de schil en snij de bieten in stukjes.
  • Draai glad in de keukenmachine en doe er een scheutje sojasaus en een mespunt xanthaangom bij. Draai nog een keer kort. Breng op smaak met zout en peper.
  • Als de gel niet glad genoeg is naar je zin kun je het wat langer gladdraaien en/of door een fijne zeef duwen.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook