Door Lisette van @Lisettebakt – (want, zoals je weet, desserts zijn niet helemaal mijn ding…)
Ben je op zoek naar een spectaculair dessert wat je perfect kunt voorbereiden voor de feestdagen? Dan is deze passievrucht-verveine biscuitrol echt iets voor jou. Dit dessert combineert een luchtig vanillebiscuit met frisse passievrucht, aromatische verveine en een romige witte chocoladeganache. Het resultaat is niet alleen heerlijk fris maar ook een plaatje om te zie – precies zoals Harold het graag ziet!
Wat dit recept extra fijn maakt is dat je het helemaal van tevoren kunt maken en invriezen. Maak de biscuitrol in z’n geheel af, pak hem goed in (ik gebruik zelf een taartdoos en wikkel die nog eens extra in verhoudfolie – bonustip!) en leg hem in de vriezer. Zo heb je op de dag zelf geen stress en kun je de laatste decoratie, zoals de dotjes passievruchtgel, verse verveineblaadjes en eventueel wat eetbar goud, rustig aanbrengen.
Dit jaar maak ik speciaal voor kerst een aantal van deze dessertrollen in beperkte oplage. Het blijft voor mij een liefhebberij en ik bak ze hobbymatig. Je kunt ze bestellen: 14cm voor 4 personen: € 25,-. Afhalen kan op 23 december tussen 14.00 en 15.00 in Amersfoort. Wil je er eentje reserveren? Stuur dan een DM via my Instagram.
Harold heeft dit dessert goedgekeurd vanwege de frisheid en het mooie uiterlijk. Het oog wil immers ook wat! Samen met het feit dat je het zo goed kunt voorbereiden maakt dat deze biscuitrol het perfecte kerstdessert. Je hoeft alleen nog maar te genieten.
Veel bakplezier!
