Auberginecrème met zwarte knoflook

Een verrassende crème die een diepe, warme smaak toevoegt aan je gerecht.

Auberginecrème met zwarte knoflook

0.0 from 0 votes

Tools:
– Keukenmachine / blender

Ingredients

  • 2 aubergines

  • 2 tsp dried Italian herbs

  • 20 gr egg white

  • 1 clove zwarte knoflook

  • 1 gr xanthan gum

  • sunflower oil

Preparation

  • Preheat the oven to 180°C.
  • Halve the aubergines lengthwise and cut them crosswise.
  • Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met wat zout, peper en de Italiaanse kruiden.
  • Leg ze op een plateau of in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie; zet dit een uur in de oven.
  • Schep het vruchtvlees uit de aubergines en draai in de keukenmachine glad met het eiwit, de zwarte knoflook en de xanthaangom.
  • Schenk hier wat zonnebloemolie bij en draai tot je een mooie crème hebt. Passeer eventueel door een fijne zeef.
Instagram

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Pinterest

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Facebook

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook