Een verrassende crème die een diepe, warme smaak toevoegt aan je gerecht.
Auberginecrème met zwarte knoflook
Tools:
– Keukenmachine / blender
Ingredients
2 aubergines
2 tsp dried Italian herbs
20 gr egg white
1 clove zwarte knoflook
1 gr xanthan gum
sunflower oil
Preparation
- Preheat the oven to 180°C.
- Halve the aubergines lengthwise and cut them crosswise.
- Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met wat zout, peper en de Italiaanse kruiden.
- Leg ze op een plateau of in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie; zet dit een uur in de oven.
- Schep het vruchtvlees uit de aubergines en draai in de keukenmachine glad met het eiwit, de zwarte knoflook en de xanthaangom.
- Schenk hier wat zonnebloemolie bij en draai tot je een mooie crème hebt. Passeer eventueel door een fijne zeef.
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook