In samenwerking met CookingTotem® heb ik een heerlijk gerechtje gemaakt wat perfect is voor een datenight. We pakken dus lekker uit met mooie en luxe producten; dat hoort op zo’n avond toch? De leuke twist aan dit recept is dat je er niet eindeloos veel pannen voor nodig hebt maar het met slechts 3 pannen maakt (die uiteraard onderdeel zijn van de CookingTotem®).
Gegrilde coquilles met aardpeer en yuzu
2
persons1
hourTools:
– CookingTotem®
– Kleine blender
– Knijpflesje
Ingredients
- Voor de yuzugel
150 ml mandarijnensap
75 ml yuzu juice
Rasp van een halve mandarijnschil
0,5 tsp salt
1 tsp sugar
3 gr agar agar
- And further
6 coquilles, liefst vers in de schelp
10 chanterelles
1 hand doperwten
Kruiden en bloemen (ik gebruikte klaverzuring, Oost-Indische kers en paarse basilicumbloemen)
Gepofte zwarte rijst
Preparation
- Yuzugel (recept van Chef on a Mission)
- Meng alle ingrediënten met elkaar en breng aan de kook; laat 2 minuten op middelhoog vuur koken.
- Doe in een kom en laat het een paar uur in de koelkast afkoelen.
- Draai glad en doe over in een knijpflesje.
- And further
- Kook de doperwten 7 minuten in licht gezouten water.
- Maak de cantharellen schoon (verwijder zand en ander vuil, snij het kontje eraf; ik ‘schil’ de steel meestal ook nog).
- Als je coquilles in schil hebt: maak ze schoon en spoel de coquilles 5 minuten onder koud stromend water.
- Verhit de grillpan en smeer de coquilles aan 1 kant in met een klein beetje olijfolie.
- Grill de coquilles aan één kant en draai ze halverwege een kwartslag zodat je een mooie grillpatroon krijgt.
- layout
- Leg drie gegrilde coquilles in het midden van het bord.
- Zet hieromheen dotjes aardpeer-misocrème en yuzugel.
- Verdeel de gebakken cantharellen en doperwten over het bord, net als wat gepofte zwarte rijst.
- Doe hetzelfde met de kruiden en bloemen.
- Leg wat kaviaar op iedere coquille.
- Schuim de saus op met een staafmixer en serveer de saus aan tafel.
- Enjoy your meal!
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook