Bloemkoolcrème maar dan nét even anders. Ik vind mijn ‘normale’ versie al heerlijk maar dit is ook een heel leuke variant! Geroosterd in boter die tijdens het proces verandert in beurre noisette, hoe klinkt dat?!
Crème van geroosterde bloemkool
Tools:
– Keukenmachine / blender
Ingredients
150 gr bloemkool
butter
Kookroom (optioneel)
Preparation
- Snij de bloemkool in kleine roosjes. Hoe kleiner ze zijn hoe mooier ze roosteren en dus hoe meer smaak ze hebben.
- Smelt een flinke klont boter in een pan en rooster hierin de bloemkoolroosjes tot ze rondom mooi goudbruin zijn. Zet het vuur niet te hoog want dan verbrand de boter.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Draai de roosjes samen met de boter glad tot een mooie crème. Voeg waar nodig een klein scheutje kookroom toe.
Was this recipe a success?
tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt
Do you like this recipe?
follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.
Did you make this recipe?
Follow us on Facebook