Om maar direct met de deur – en een persoonlijke frustratie – in huis te vallen: truffelrisotto zonder truffel slaat nergens op. Best een logische zin toch? Nou, google maar eens op ‘truffelrisotto’. De kans dat je een versie mét truffel vindt is klein. Hoe bizar is dat?
Truffelolie heeft haast nooit iets met truffel te maken, wel met een chemisch aroma. En zo smaakt het vaak ook. Tuurlijk zijn er uitzonderingen maar die vind je niet in de supermarkt. En truffeltapenade, wat is dat?! Daarom vond ik het hoog tijd om een recept voor truffelrisotto mét truffel te delen. En op het moment van schrijven is de wintertruffel volop in het seizoen, dat is één van de lekkerste soorten.
Ja, een verse wintertruffel kost geld. Best veel ook, toen ik hem voor dit recept kocht was de prijs zo’n € 850,- per kilo. Gelukkig heb je niet zoveel nodig om een waanzinnig lekkere risotto op tafel te zetten.
Ik gebruikte deze risotto als voorgerecht, daar is dit recept op gebaseerd. Wanneer je het als hoofdgerecht maakt kun je ongeveer de dubbele hoeveelheden aanhouden.
Aan de slag!