Pasta carbonara met tuinbonen

Op Instagram maak ik af en toe wat filmpjes terwijl ik kook. Dit zijn meestal overzichtelijke pasta’s, die lenen zich hier prima voor. Pas was het weer zover. Ik had trek in een pasta carbonara en ben gek op tuinbonen. Dubbelgedopt, dat wel. Aangezien die nu volop in het seizoen zijn dacht ik origineel te zijn en die twee te combineren.

Nou, origineel was het zeker niet (Google maar eens) maar daarom niet minder lekker. Check de filmpjes in mijn Instagram-hoogtepunten of gebruik gewoon dit recept. Dit wordt gegarandeerd genieten; aan de slag dus!

Ingrediënten voor 2 personen
– 150gr linguine
– 600gr verse tuinbonen, in de peul
– 100gr ontbijtspek aan een stuk
– 2 teentjes knoflook
– 20gr Pecorino Romana
– 1 ei
– 1 citroen
– Versgemalen zwarte peper

Bereiding
– Dop de tuinbonen en blancheer ze vervolgens zo’n 2 minuten. Giet af en spoel met koud water.
– Dop ze dan nog een keer. Dit is het dubbeldoppen. Op mijn Instagram staat een filmpje waarin je precies ziet hoe dit werkt. Spoel ze weer even af en zet opzij.
– Zet een ruime pan water op en kook de pasta volgens de instructie op de verpakking.
– Snij plakken ontbijtspek van ongeveer 0,5cm. Je hebt 100gr nodig.
– Die plakken snij je nu in reepjes en dan in blokjes.
– Leg ze in een koude, ruime koekenpan en zet het vuur middelhoog; bak ze tot ze beginnen te kleuren. Je kunt ze ook krokant bakken, haal ze dan wel uit de pan als ze uitgebakken zijn.
– Plet ondertussen de knoflook en voeg toe aan de spekjes.
– Maal flink wat peper boven een bakje. Ik hou van een beetje pit dus ik gebruik zo’n 1,5-2tl.
– Zeef dit vervolgens boven een ander bakje zodat je alle vliesjes kwijt bent. Het ‘peperpoeder’ mag dan bij de spekjes.
– Rasp de kaas en kluts het ei los. Meng die twee vervolgens met elkaar.
– Haal de knoflook uit de pan en haal de pan van het vuur.
– Schep met een serveertang de (gegaarde) pasta uit het water in de koekenpan met aanhangend kookvocht. Voeg daarna kookvocht toe tot de pan niet meer sist.
– Meng de pasta met de spekjes en voeg dan het ei-kaasmengsel en de tuinbonen toe. Meng dit direct(!), je zult zien dat je een romige saus hebt.

Opmaak
Schep de pasta op het bord, rasp hier wat kaas en een beetje citroenschil overheen. Maal hier eventueel nog wat peper overheen.

Buon appetito!

Was dit gerecht een succes? Ik hoor graag van je op Instagram: @haroldkookt