Sinds ik met Harold Kookt begon heb ik allerlei nieuwe producten ontdekt en ik hoop er nog heel veel te ontdekken. Maar als je mij nu om een favoriete ‘nieuwe’ ontdekking vraagt is er slechts één antwoord mogelijk: truffel. Er zijn verschillende varianten met ieder hun eigen smaak, intensiteit, kleur en natuurlijk prijs. In dit recept gebruik ik herfsttruffel, simpelweg omdat die op dit moment beschikbaar zijn.
Daarbij een supertoffe en heerlijke bereiding van aardappel, een millefeuille; ‘duizend laagjes’. Het wordt ook wel een ‘potato pavé’ genoemd, ik heb nog geen goede Nederlandse benaming gevonden. Het zijn dunne plakjes aardappel met daartussen boter, kaas en room. Je eet geen hele bak dus een beetje vet kan geen kwaad… Het gaat eerst in de oven, dan koelt het af en bak je ze in de pan. Het resultaat is spectaculair! Je hebt er wat tijd voor nodig maar it’s worth the while.
Verder ben ik aan de slag gegaan met parelhoen; gebakken, een jus en een krokante huid. In dit recept help ik je door het hele gerecht heen. Ben je er klaar voor?