Oester met kaviaar en komkommer

De ultieme start van een diner is toch wel een oester. Je hebt direct een gevoel van luxe en feest, al helemaal met een glas champagne erbij.

Met de feestdagen voor de deur bedacht ik dat het leuk zou zijn om een paar recepten met oesters te plaatsen zodat jij het kerstdiner knallend in kunt gaan. Stel je voor dat jouw kerstdiner hiermee begint…

Dit is de eerste. En wel een heel speciale! Ik gebruik namelijk een handgeschilderde oesterschelp die ik opgestuurd kreeg. Speciaal voor mij gemaakt door @delftblueoysters.

Heb je er al zin in? Aan de slag!

Oester met kaviaar en komkommer

0 van 0 stemmen
Gang: AmuseMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

personen
Bereidingstijd (indicatie)

30

minuten

Tools:
– Blender
– Oestermes (of vraag de visboer om ze vast te openen)

Ingrediënten

  • 2 oesters

  • 1 stengel bleekselderij

  • 1 Granny Smith appel

  • 1 tl Chardonnay-azijn (of witte wijnazijn)

  • 0,25 komkommmer

  • 0,5 tl zout

  • 0,5 tl suiker

  • 10 gr kaviaar (deze gebruikte ik, #spon)

  • 4 kleine (mini) blaadjes basilicum

  • 2 blaadjes bladgoud

Bereiding

  • Sap van appel en bleekselderij
  • Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukken.
  • Snijd de bleekselderij in kleine stukken en doe samen met de appel in de blender.
  • Draai dit glad en laat het vervolgens uitlekken in een zeef met daarin een keukenpapiertje. Zo hou je een mooie sap over.
  • Voeg de helft van de Chardonnay-azijn toe, meng en zet opzij tot gebruik.
  • Snel ingemaakte komkommer
  • Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij een fijne brunoise; kleine blokjes.
  • Meng met het zout en de suiker, laat 15 minuten staan. Je zult zien dat er veel vocht uit de komkommer wordt onttrokken.
  • Voeg de resterende Chardonnay-azijn toe, meng en zet opzij tot gebruik.
  • Opmaak
  • Maak de oester open en zorg dat er geen stukjes schil achterblijven. Spoel hem desnoods af, dat is veel beter dan dat je op een stuk schil bijt.
  • Leg de oester in de schelp en voeg hier 1,5el van het appel/bleekselderijsap aan toe.
  • Schep 1tl ingemaakte komkommer over de oester en vervolgens 5gr kaviaar.
  • Maak het gerecht af met een klein blaadjes basilicum en een blaadje bladgoud.
  • Eet smakelijk! (En sorry dat dit maar 1 hap is…)

Tip

  • Bewaar het sap wat je overhoudt, dat is heerlijk als een groenteshotje.

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Like Harold Kookt op Facebook

Comments are closed.