Wat mij betreft is langoustine een van de mooiste dingen die de zee ons biedt. Ik vind het lekkerder dan kreeft, zowel de structuur als de smaak zijn subtieler. Dit gerecht eert dit mooie diertje; ik gebruik het in zijn geheel en op verschillende manieren.
We beginnen met een tartaar waarbij ik de dressing mooi gelaagd vind. Hierop liggen in pancetta gebakken staarten; superlekker! Daarbij de bisque; een soep van de koppen en schalen. Van een deel hiervan maakte ik romig schuim.
Voor dit recept heb ik ook twee filmpjes opgenomen waarin je ziet hoe makkelijk je langoustines schoonmaakt. Dat weerhield mij er best lang van om met langoustines aan de slag te gaan maar geloof mij; het valt enorm mee. En als je het wel een ding vindt kun je misschien iemand anders voor je karretje spannen…
De hoeveelheid bisque is meer dan je in dit recept nodig hebt dus die kun je in de koelkast of vriezer bewaren om nog een keer te genieten.
Aan de slag!