Cappelletti al ragù

Als je uren in de weer bent geweest met het maken van een superlekkere ragù is het natuurlijk doodzonde om de overgebleven saus weg te gooien. Ok, eerlijk is eerlijk, ik maakte lekker wat extra saus met dit ‘tweede leven’ als doel. Het maken van de pasta vraagt even wat oefening maar is echt de moeite waard.

Ik maakte deze gevulde pasta dus met het restant van deze saus. Het leuke aan gevulde pasta is dat je wat meer kunt spelen met smaken en sauzen. Ik koos hier voor een Sauce Périgueux, op basis van madeira en truffel. Dat voegt een toffe smaaklaag toe aan de al heerlijke pasta.

De krokante boekweit kocht ik kant-en-klaar. Het kost veel moeite om het dit zelf te maken en ik krijg het eigenlijk nooit precies zoals ik het wil. Dan is kopen een prima alternatief 🙂

Aan de slag!

Cappelletti al ragù

5.0 van 2 stemmen
Cursus: VoorgerechtMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Porties

2

personen

Tools:
– Keukenmachine
– Deegroller
– Pastamachine
– Stekerset
– Staafmixer

Ingrediënten

  • Voor het pastadeeg
  • 100 gr tipo 00 bloem

  • 1 ei

  • 1 el olijfolie

  • En verder
  • Restje ragù

  • Sauce Perigueux

  • Krokante boekweit (of gebruik een ander krokantje)

  • Goudsbloem

Bereiding

  • Het pastadeeg
  • Meng de bloem met een snufje zout en leg dit op je aanrecht. Maak een kuiltje in het midden.
  • Klop het ei los en doe dit samen met de olijfolie in het kuiltje.
  • Roer met een vork steeds wat bloem bij het ei, doe dit tot alles gemengd is.
  • Kneed dit tot je een soepel, elastisch deeg hebt. Dit duurt 5 tot 10 minuten.
  • Pak het deeg in met vershoudfolie en laat een half uur op kamertemperatuur rusten.
  • De cappelletti
  • Verwarm de ragù licht en zeef vervolgens zodat je alleen de vulling overhoudt en wat vocht verliest; dat is niet fijn in je gevulde pasta.
  • Draai de vulling glad in de keukenmachine. Niet helemaal glad, een beetje structuur is wel prettig.
  • Strooi wat bloem op je aanrecht en rol het deeg uit, dun genoeg voor de pastamachine.
  • Haal het deeg door de pastamachine. Begin bij standje 1 en ga door tot standje 5 (ik gebruik een opzetstuk voor de KitchenAid, de standen kunnen afwijken van andere apparaten).
  • Leg de vellen op je aanrecht en steek uit met een steker van zo’n 8cm. In het midden van de rondjes leg je een kleine theelepel aan vulling.
  • Maak de rondjes rondom vochtig met water en vouw dan dubbel zodat je een halve cirkel krijgt. Druk de randen goed aan en zorg dat er geen lucht meer in de pasta zit.
  • Druk in het midden van de rechte kant de pasta naar binnen. Hierdoor komen de hoeken naar binnen. Maak een van die hoeken licht vochtig met water en duw de andere hoek hierop. Zorg nu dat je een mooie ronde vorm maakt. Leg de cappelletti op een bakpapiertje met wat bloem erop.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook (10gr zout per liter) en kook de cappelletti zo’n 4 minuten. Als ze bovendrijven zijn ze gaar; ik vind het lekker om ze dan nog een minuutje door te garen. Giet af.
  • Opmaak
  • Verwarm een scheutje extra vierge olijfolie in een steelpan en doe hier de cappelletti in. Verwarm kort en zorg dat de pasta overal wat olie heeft.
  • Verwarm de saus.
  • Leg 3 cappelletti per persoon in het midden van je bord.
  • Verdeel hierover wat krokante boekweit.
  • Schuim de saus op met een staafmixer en schep wat van het schuim aan de linkerkant van de pasta.
  • Verdeel wat blaadjes goudsbloem over het gerecht als finishing touch.
  • Buon appetito!

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Reacties zijn gesloten.