Het voorjaar is begonnen, we lopen lekker in ons t-shirt buiten en alles om ons heen wordt groen. Ondanks dat we nog steeds te maken hebben met coronamaatregelen kan ik daar wel van genieten.
Bij het voorjaar hoort natuurlijk ook het witte goud: asperges. Ik ging voor een klassieke combinatie met een kleine twist. Asperges met zalm en hollandaisesaus kent iedereen, ik maakte er een saus van doperwten bij. De kleuren spatten van het bord; hier word je toch vrolijk van?
En wist je dat een hollandaisesaus helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn? Ik vertel je hoe…
Van zowel de hollandaisesaus als de saus van doperwten maak je meer dan nodig, dat komt doordat je wat volume nodig hebt om de saus te maken.
De zalm komt uit de oven, de asperges gaar ik sous vide. Mocht je nou geen sous vide set hebben dan kun je ze natuurlijk ook gewoon koken. En als je niet exact de ingrediënten hebt die ik heb gebruikt is dat geen probleem, geef er lekker je eigen draai aan.
Al kan het ook leuk zijn om juist nu, in coronatijd, op zoek te gaan naar een lokale leverancier. Zo ontdekte ik een kweker van cress in de buurt waar ik de mooie cressen en bloemen in dit gerecht heb gekocht.