Zeebaars met asperges en verjus beurre blanc

Soms werkt een gerecht gewoon heel goed. En dan hoeft het niet eens ingewikkeld te zijn, misschien zelfs beter van niet. Dit recept vind ik hier een mooi voorbeeld van. Het zijn drie componenten die mooi bij elkaar passen: zeebaars, asperges en de saus.

Des te belangrijker om te zorgen dat je ieder onderdeel goed uitvoert… Sla daarom bijvoorbeeld geen stappen over bij de zeebaars; iedere stap draagt bij aan het resultaat. Aan de slag!

Zeebaars met asperges en verjus beurre blanc

5 from 2 votes
Course: appetizerDifficulty: Simple
Portions

2

persons
Preparation time

45

minutes

Tools:
– Sous vide set

Ingredients

Preparation

  • Schil de asperges en vacumeer ze met een klontje boter en wat foelie. Gaar 40 minuten sous vide op 88°C.
  • Portioneer de zeebaarsfilet, snijd recht af en bestrooi met wat zout. Laat dit 5 minuten staan en spoel dan af.
  • Snijd het vel in het midden in zodat de krimpende huid de vis niet meetrekt.
  • Druppel hier een beetje yuzusap in en dep voorzichtig droog.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en doe hier een half teentje knoflook en een laurierblaadje bij. Bak de zeebaas op de huidkant.
  • Voeg een klontje boter toe en aroseer de zeebaars tot hij mooi gaar is.
  • Haal de asperges uit de vacuumzak en snij ze in dezelfde lengte als de zeebaars en vervolgens in reepjes.
  • Verwarm de verjus beurre blanc en doe hier een paar eetlepels kruidenolie bij. Meng het niet teveel, je wilt zowel de saus als de olie zien.
  • layout
  • Leg de reepjes asperge in het midden van het bord.
  • Leg hier de zeebaars schuin op zodat je zowel de asperges als de zeebaars ziet; met de krokante huid naar boven.
  • Verdeel wat daslookbloemen over de asperges.
  • Schenk de verjus beurre blanc met de kruidenolie hier omheen en serveer. Dit doet het aan tafel trouwens altijd goed.
  • Enjoy your meal!

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook

Comments are closed.