Bloemkool met kaviaar en room

Ik zag op Instagram pas een prachtig gerechtje voorbijkomen van Restaurant Jordnaer in Denemarken. Die vond ik zo tof dat ik er een eigen versie van heb gemaakt. En dat was pure verwennerij!

Het is een heel eenvoudig recept, dat maakt het misschien nog leuker. Perfect om je diner mee af te trappen, je scoort zeker punten. Als je in iedere hap zowel bloemkool als kaviaar en saus hebt komen alle smaken prachtig samen.

To work!

Bloemkool met kaviaar en room

0 from 0 votes
Course: Appetizer, AppetizerDifficulty: Simple
Portions

2

persons
Preparation time

20

minutes

Tools:
– Keukenmachine of blender

Ingredients

  • 30 gr 30 Osietra kaviaar (dit is een favoriet)

  • Voor de bloemkoolcrème
  • 100 gr 100 bloemkoolroosjes

  • 250 ml 250 cooking cream

  • 250 ml 250 Milk

  • White pepper

  • Garlic powder

  • Venkelpoeder

  • butter

  • For the sauce
  • 125 ml 125 cream

  • 1 el 1 creme fraiche

  • 1 el 1 lemon juice

  • 1 el 1 walnootolie

Preparation

  • cauliflower cream
  • Kook de bloemkoolroosjes zo’n 15 minuten (tot ze zacht zijn) in 50/50 kookroom en melk. De bloemkool moet onder staan, het kan zijn dat je iets meer of minder nodig hebt.
  • Giet af en bewaar wat kookvocht. Draai de bloemkool glad in een keukenmachine met een snuf witte peper, een beetje zout, een mespunt knoflookpoeder en een mespunt venkelpoeder. Voeg wat kookvocht toe als het nodig is om de bloemkool glad te draaien. Breng eventueel nog wat verder op smaak met peper, zout en venkelpoeder. De crème mag best hoog op smaak zijn, hou je wel een beetje in met knoflookpoeder.
  • Passeer de crème door een zeef.
  • Verwarm voor het serveren en doe er dan een klein klontje boter door om de crème nog gladder te krijgen.
  • Sauce
  • Breng de slagroom aan de kook en haal van het vuur.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer dit glad.
  • Breng op smaak met het citroensap, wat zout en versgemalen peper. Laat wat afkoelen en zeef voor het serveren.
  • Voeg dan de walnootolie toe en schep heel kort en voorzichtig om.
  • layout
  • Zet een quenelle bloemkoolcrème links van het midden op je bord.
  • Doe hetzelfde met de kaviaar (zo’n 15gr per persoon). Liefst met parelmoer lepels, al is het wel lastiger om het dan te vormen.
  • Schenk aan tafel de saus erbij.
  • Enjoy your meal!

Was this recipe a success?

tag @haroldkookt on Instagram and use the hashtag #haroldkookt

Do you like this recipe?

follow me @haroldkookt on Pinterest and of course save this recipe.

Did you make this recipe?

Follow us on Facebook

Comments are closed.